Heb je een vraag of wil je meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op!

Professionals 2016

Bij The One Vision Party 2016 zijn de deelnemers
begeleid door gevestigde namen uit de Nederlandse filmindustrie.
Zij droegen vol enthousiasme hun kennis over aan de deelnemers,
inspireerde hen en hielpen de deelnemers op weg binnen de verschillende departementen.

Ook dit jaar zullen wij gaan samenwerken met een groot aantal professionals. Benieuwd wie? Schrijf je dan in!

Nyncke_Beek
Nyncke BeekhuyzenActrice
Actrice Nyncke Beekhuyzen draait al lange tijd mee in de top van de Nederlandse film- en theaterwereld. Ze is tegenwoordig wekelijks te bewonderen in de televisieserie Danni Lowinski. Eerder vertolkte ze onder andere rollen in de series IC , Flikken Maastricht en Moordvrouw, en speelde ze de hoofdrol in de film Süskind.
Tijs-van-Marle-square
Tijs van MarleSchrijver
Tijs van Marle is scenarioschrijver van zowel televisieseries als bioscoopfilms. Tijdens één van drie Scenario bijeenkomsten zal Tijs de deelnemers inspireren over het vak schrijven en zal hij hen verder uitdagen om de gemaakte scenario’s naar een hoger niveau te tillen. Met titels als Lucia de B, Mees Kees, Bon Voyage en de Co-Assistent op zijn naam, kan het niet anders dan goed komen met de scenario’s van de drie teams.
jeroenbeker
Jeroen BekerProducent
Jeroen heeft door keihard te werken zijn plek in de Nederlandse filmwereld veroverd. Als mede-oprichter van Motel Films (1995) produceerde hij films als Alles is Liefde en Zwartboek. Vervolgens is Jeroen als producent gaan werken bij productiebureau Caviar en heeft hij nu zijn eigen bedrijf Bastide Films. Onlangs produceerde hij met PRPL Film Our Sun, die dit jaar te bewonderen is. Jeroen zal zijn kennis, kracht en inspiratie overbrengen tijdens de Get Started bijeenkomst.
Mardou
Mardou JacobsProducent
Mardou Jacobs zal de tweede productie werksessie geven. Ze werkt al sinds 1984 in de Nederlandse en internationale filmindustrie. Begonnen als productie assistent leerde ze de weg op de set kennen als locatiemanager, productieleider en uitvoerend producent. Op haar cv staan talloze nationale en internationale speelfilms en televisiefilms, met regisseurs als Theo van Gogh, Rudolf van den Berg, Ruud van Hemert en Paula van der Oest. Met haar eigen productie bedrijf No Fear Productions BV produceerde ze vele bedrijfsfilms en commercials. Op dit moment is ze uitvoerend producent bij Four One Media om het vierde seizoen van Celblok H te produceren.
sytske-kok
Sytske KokSchrijver & Regisseur
Sytske Kok studeerde scenario en regie aan de Filmacademie en het Binger Filmlab. Ze regisseerde de internationaal geprezen korte film De Chinese muur en de TV film Impasse waarvoor ze ook het scenario schreef. Andere titels die op haar naam staan zijn Tunnelvisie (One Night Stand) en de korte jeugdfilm Zolderkoningin. Momenteel schrijft ze de speelfilm ‘Live!’. Naast schrijven geeft Sytske les aan de Schrijversvakschool en de kunstacademie St. Joost. Sytske zal haar kennis en advies overbrengen bij één van de Scenario bijeenkomsten.
michiel-ten-horn
Michiel ten HornSchrijver & Regisseur
De ontmaagding van Eva van End was zijn eerste speelfilm. Vanaf dat moment kunnen we niet meer om Michiel ten Horn heen. Michiel studeerde in 2007 af aan de HKU met Basta (animatieverhaal in een live-action jasje), waarna hij zich een tijd richtte op live-action. Na zijn veelbelovende speelfilmdebuut uit 2012, regisseerde hij zijn tweede speelfilm Aanmodderfakker en werd daarmee de grote winnaar bij de Gouden Kalveren uitreiking van het NFF 2014. Hij gaat zijn kennis en inspiratie overbrengen tijdens de Acting & Regie bijeenkomsten.
Wouterluijn
Wouter van LuijnEditor
In 2008 studeerde Wouter van Luijn af aan de filmacademie als editor. Zijn afstudeerfilm Gaandeweg won de Tuschinski award en sindsdien heeft hij zijn eigen bedrijf opgezet, genaamd Schnitt Schneiders. Na een hoop korte fictiefilms, reclames en videoclips, monteerde hij in 2011 zijn eerste speelfilm Rabat, waarna Wolf en Aanmodderfakker volgden. Alle drie de films vielen in de prijzen. Wouter zal tijdens één van de Kill Your Darlings bijeenkomsten zijn kennis delen met het nieuwe talent.
brianent
Brian EntEditor
Brian Ent is één van de oprichters van postproductiebureau Kapsalon. In 2004 studeerde Brian af aan de filmacademie en zelfs al vóór zijn studie kwam hij om in het werk. Naast een waslijst aan commercials heeft Brian ook enkele speelfilms op zijn naam staan, zoals Dik Trom, De Marathon, New Kids Nitro en Hartenstraat. Over enkele weken komt het nieuwe meesterwerk van hem uit, namelijk De Boskampi’s. Ook Brian zal één van de Kill Your Darlings bijeenkomsten begeleiden en helpen bij de eerste ruwe montages van de drie groepen.
13095930_945426395574654_6268271591440088137_n
Olivia Sophie van LeeuwenInspiratiesesse makers signatuur

We verwelkomen Olivia dit jaar voor het eerst bij TOVP! In 2016 werd ze partner in het productiebedrijf 100%Halal, waar ze ook hoofd van de documentaire afdeling is. Daarvoor werkte ze als producer voor o.a. VPRO, Family Affair en Submarine. Ze zal samen met de jonge maker Sophie Dros de inspiratiesessie signature geven. Hoe ontwikkel je een eigen signatuur en hoe kijken producenten daarnaar?

-0-700-400-b-Jennymcpeople
Jenny MijnhijmerScenarist

Jenny Mijnhijmer brak als theaterschrijver door bij De Nieuwe Amsterdam (DNA) van Rufus Collins. Inmiddels heeft ze een behoorlijke staat van dienst. Mijnhijmer werkt ook als scenarioschrijver voor televisie. Ze schreef Weltevreden op 10, Bradaz Nepster en de korte film You2 die internationaal 14 prijzen heeft gewonnen. Verder was ze storyliner bij Alex FM en bij Lotte. Momenteel werkt ze o.a. aan Camp Holland, een comedy over een multicultureel vredespeloton dat de Nederlandse normen en waarden moet gaan uitdragen in Lapland, desnoods met geweld.

Ze zal haar kennis delen in de laatste scenario sessie. ‘Veel beginnend scenarioschrijvers hebben het verhaal wel in hun hoofd, maar niet duidelijk op papier. Vaak een verhaal dat heel persoonlijk is. De kunst is om het ook interessant te maken voor anderen, universeler.’

cfb4a97d9087ac5b81a0b61ae15b5555
Joery VerweijArt Director

Joery Verweij studeerde in 2010 af als Production Designer aan de Nederlandse Film Academie. Al tijdens zijn studie assisteerde hij bij de openingsfilm van ontwerpster Ilja Visser voor de Amsterdam Fashion Week 2009 en liep hij stage als grafisch designer bij de Nederlandse film Tirza. In zijn afstudeerjaar werkte hij als Production Designer mee aan De Schaduw van Bonifatius. Momenteel werkt hij als freelance Production Designer en Art Director voor verschillende televisie & film producties.